Logo

"Jó Veled Dolgozni" Podcast

Hogy kiteljesedj a munkahelyeden... 

A “Jó veled dolgozni” podcast célja azon értékek és támpontok megvilágítása, amelyek munkavállalóként segíthetnek felismerni egy olyan inspiráló munkahelyi közeget, ahol valóban élmény dolgozni.

Szó lesz céges kultúráról, a jól működő csapatok kémiájáról, employee success-ről, fejlődésről és fejlesztésről, a vezető szerep felvállalásának fontosságáról, és az ideális csapatlégkör kialakításáról. Adásaink során olyan témákkal foglalkozunk, amik térképet adnak a munkakereséshez, a beilleszkedéshez és a kultúraváltáshoz. 

Jó Veled Dolgozni Podcast - 4. rész

Kiválasztás és onboarding: elég, ha mindenki jófej? Honnan tudod, hogy tényleg a helyeden vagy?

Útközben hallgatnád? Hallgasd Spotify-on, vagy Apple Podcast-en:

SpotifyApple Podcast

 

Oszd meg másokkal is

FacebookLinkedIn

Kiválasztás és onboarding: elég, ha mindenki jófej? Honnan tudod, hogy tényleg a helyeden vagy?

Egy kutatás szerint az új munkavállalók 33 százaléka 6 hónapon belül elhagyja a terepet! Te is jártál már így?

Ennek két fő oka: a nem megfelelő kiválasztási folyamat, és a gyér onboarding. Egyrészt a "lila ködben", információk hiányában aláírt szerződésektől gyakran szenved később a munkavállaló, és a munkaadó is. Másrészt - ha a kiválasztást sikerült is jól abszolválni -, még mindig ott van az onboarding élmény. Ha az új munkatárs nem kap megfelelő szakmai és emberi támogatást, akkor a kezdeti lelkesedést sebesen felváltják a bizonytalanságok, kétségek.

De az onboarding valóban csak az első munkanapon kezdődik?

Zólomy Orsolya és Csepregi Balázs beszélgetésének fókuszában ezúttal az új munkavállalók hatékony kiválasztása, majd az integrálást elősegíteni hivatott onboarding folyamat került terítékre - munkáltatói és munkavállalói szemszögből egyaránt kutatva a win–win lehetőségeket.

Szokás szerint ezúttal is jócskán kerültek felszínre elgondolkodtató kérdések és értékes gondolatok. Íme, néhány példa:

  • Hogyan ismerheted fel már a kiválasztás során azt a cégkultúrát, ahova szívesen tartoznál? Tényleg Jó (lesz) Velük Dolgozni?
  • Miért ne ijedj meg a próbanap kihívásaitól? Vajon a munkáltató is a “tökéletes teljesítményt” várja el tőled aznap, vagy valami mást keres?
  • Miért NEM várható el egyből eredmény az új belépőtől, ezzel együtt mégis milyen teljesítmény alapján értékeljünk a próbaidő végén?
  • A csocsóasztal tart ott, vagy valami más fog?

"A fejlődés akkor kezdődhet el, amikor abbahagyjuk a színlelést" – Balázs mondatából kiindulva ne feledd, hogy munkavállalóként igenis észrevehető hatást gyakorolhatsz a saját onboarding folyamatodra!

Reméljük, a "Jó veled dolgozni" podcast 4. epizódjának meghallgatása segít számodra felismerni a "támogatva fejlesztő" cégkultúrára utaló jeleket és azt a szervezeti közeget, amiben szívesen dolgoznál.

vagy... 🙂

salesautopilot

Közösségi média

Kövess minket kedvenc közösségi média felületeiden:

FacebookLinkedInYouTubeInstagramSoundCloudSpotify

Elérhetőségünk

SalesAutopilot Kft., 1016 Budapest, Zsolt utca 6/A. 5. em. 1.

Weboldal

Ez az oldal a SalesAutopilot 2.0-val készült.

Logo

SalesAutopilot Kft. © 2001-2023 SalesAutopilot Kft. – Minden jog fenntartva! | Adatkezelési Tájékoztató | Céginformáció